Svenska kyrkan i Brämaregården och Moskén vid Rambergsvallen arrangerar många aktiviteter tillsammans och arbetar för att skapa bättre relationer mellan kristna och muslimer i hela Göteborg.
– Vi arbetar för religionsfrihet och vill att alla ska få leva med sin tro i Sverige, säger Marika Palmdahl, präst.
I Brämaregården har det tidigt funnits en religionsdialoggrupp mellan kristna och muslimer. Marika Palmdahl var en av invigningstalarna när moskén invigdes hösten 2011. Det senaste året har samarbetet utvecklats allt mer.
För drygt ett år sedan på Alla hjärtans dag 2015 gjordes en stor manifestation för att stärka banden mellan kristna och muslimer i Göteborg.
– Då bildade vi en mänsklig kedja med över 700 personer som höll varandra i händerna från dörr till dörr mellan moskén och kyrkan, säger Marika.
I höstas bjöd man in till gemensamma stadsvandringar för att berätta om Brämaregårdens historia från slutet av 1800-talet, byggnationen av Brämaregårdens kyrka 1925 och fram till 2011 när moskén byggdes.
Det blev väldigt populärt och sammanlagt kom cirka 250 personer på de fyra stadsvandringarna.
– Stadsvandringarna avslutades här i moskén med att vi berättade om vår verksamhet och moskéns arkitektur. Många är nyfikna på moskén och vi kommer även att bjuda in till öppet hus under Ramadan i juni, säger Kalsoom Kaleem på Göteborgs Moské.
Fler stadsvandringar är inplanerade i maj och stadsvandringen är ett samarbete mellan Lundby hembygdsförening, Göteborgs moské, Kultur och fritid Lundby och Svenska kyrkan i Lundby.
– Tanken är att berätta om vår stadsdel för nyinflyttade, både svenskar och de som flyttat hit från andra länder.
I höstas hjälpte Lundby församling till med att ordna transitboende åt nyanlända flyktingar men behovet upphörde när id-kontrollerna infördes.
– Lundby församling är mångkulturell och Gud har många namn här.
I projektet Liten och stor tillsammans verkar kyrkan för nya svenskars integration i samhället.
– Vi försöker skapa relationer genom att bjuda in till möten mellan nyanlända och etablerade familjer. Tanken är att barnen ska få träffas och leka medan de vuxna kan prata och ställa frågor till varandra. Första träffen är 3 mars och vi träffas varannan gång i moskén och varannan i kyrkan. Vi hoppas att detta ska minska de barriärer som finns mellan olika grupper och ge en ökad respekt för varandra i samhället, säger Marika.